e-ugled

Kakšne informacije o sebi delite s svetom?

Vedno večkrat vidimo, da podjetja oglase za delovna mesta objavljajo tudi na spletu – na svoji spletni strani, zaposlitvenih portalih in na družabnih omrežjih. Zaposlitev lahko iščete tudi tako, da ste aktivni na družabnih omrežjih. Tudi če jih uporabljate le za stike s prijatelji in znanci, pomislite tudi, kako vas predstavljajo ljudem, ki vas poznajo le poslovno.

Če aktivno iščete novo službo ali pa se le želite povezati s strokovnjaki s svojega področja, na določenih družabnih omrežjih ne smete manjkati. Možnosti zaposlitve lahko poveča profil na omrežjih, ki jih uporabljajo kadroviki za iskanje novih zaposlenih. Če ste si ustvarili spletni profil z namenom, da postanete na trgu dela bolj opaženi in da boste sklenili nova poslovna poznanstva, potem je poudarite vse vaše izkušnje, znanja, nagrade, kompetence, dosežke ter vse skupaj še dodatno podkrepite z referencami ljudmi, s katerimi ste že poslovno sodelovali

Tudi če družabna omrežja uporabljate samo v prostem času, pomislite tudi, kako lahko vplivajo na to, kako vas vidijo ljudje, s katerimi delate. Informacije, ki jih o sebi objavljamo na spletu, predstavljajo nas in našo osebnost. Pred objavo podatkov o sebi ali svojih fotografij se zato vprašajte, v kakšni luči vas take informacije predstavljajo – še posebej če vas nekdo osebno ne pozna. Se želite predstaviti kot resna in odgovorna oseba, ali morda napraviti poseben vtis?

Vse kar objavimo na spletnem omrežju, je javno dostopno. Ko ustvarjamo objavljamo informacije o sebi, si skušajmo  odgovoriti na sledeče vprašanje – kateri zadetki z mojim imenom naj se izpišejo mojemu potencialnemu delodajalcu? Kar objavimo v družabnih omrežjih, govori o naši osebnosti. Določene neprimerne vsebine so lahko tudi potencialno škodljive, na primer žaljive opazke; besedila, ki izražajo nestrpnost, neprimerno obnašanje; spolna, rasna in verska nestrpnost …

Če ste se prijavili na prosto delovno mesto, boste povabljeni na razgovor glede na vaša znanja, veščine in kompetence, ki ste jih navedli v prijavi za delovno mesto. Kadrovik pa lahko tudi na spletu o vas poišče informacije o preteklih zaposlitvah, pojavljanju v medijih in reference. Informacije o vas so na spletu lahko dostopne in jih lahko preveri kdorkoli. Postaja v navadi, da se s sodelavci in celo nadrejenimi povezujemo tudi na različnih socialnih omrežjih. Tako kadrovskim delavcem niti ni treba posebej preverjati pojavljanja svojih zaposlenih, zaposleni pa se morajo zavedati, da je vse, kar objavijo v družabnih omrežjih, javno.

Splet ni svet, ki bi bil ločen od vašega vsakdanjega življenja in kjer bi se informacije o vas zgubile v množici podatkov. Je vedno bolj pogost način komunikacije, kjer so informacije lahko dostopne in nikoli pozabljene. Kar objavite na spletu, bo za vedno dostopno vsem, zato razmislek ni odveč.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s