Novoletne zaobljube

Novo leto, nove navade

Novo leto je primeren čas, da poskusimo uvesti nekaj novih delovnih navad. Le 21 dni naj bi potrebovali, da nam nekaj pride v navado. Če se torej potrudite in nekaj zavestno ponavljate 21 dni, bo to postalo nekaj, kar počnete brez posebnega razmisleka. Zakaj ne bi z novim letom poskusili z nekaj navadami uspešnih ljudi? Če še niste naredili svojih novoletnih zaobljub, vam ponujamo nekaj predlogov.

Organizirajte se


Vaše naloge boste opravili veliko hitreje in bolje, če se boste organizirali. Poskusite nekaj od tega: na delo pridite eno uro prej, prve ure na delovnem mestu namenite za opravljanje zahtevnih delovnih nalog in šele nato preglejte elektronsko pošto, določite si dnevne cilje in jih razporedite po pomembnosti, redno urejajte svoje mape in si naredite varnostne kopije, preglejte vse, kar je starejše od enega leta in premaknite v arhiv ali v smeti.

Postanite proaktivni

Postanite odgovorni za svoja dejanj in prevzemite iniciativo. Poskusite nekaj od tega: k nadrejenemu ne prihajajte več le z vprašanji, ampak s predlogi, sprašujte in iščite informacije, premislite, kako bi lahko običajne naloge naredili bolj učinkovito, razmišljajte o tem, kako rešiti nalogo in se ne obremenjujte z nerešljivimi problemi, poskušajte predvidevati, kaj se lahko zgodi in načrtujte pravočasen odziv.

Bodite pozitivni

Kakšen odnos do sveta okoli sebe bomo imeli, lahko izberemo sami. Zahtevalo bo nekaj truda in vaje, vendar se naučite poiskati pozitiven vidik vsake situacije – tako boste iskali rešitve namesto problemov, kar bo vplivalo tudi na to, kaj si ljudje mislijo o vas. Vaši sodelavci bodo cenili pozitiven vpliv v pisatni! Poskusite nekaj od tega: pohvalite svoje sodelavce, kadar dobro opravijo svoje delo, ne pritožujte se ampak se poskusite osredotočiti na pozitivni vidik situacije in iščite rešitve, če naredite napako, prevzemite odgovornost, vendar se ne obremenjujte več, kot je potrebno in seveda uporabljajte besedi hvala in prosim – tudi majhne geste lahko naredijo velik učinek.

Viviana Žorž, Adecco H.R.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s