Ženske v poslovnem svetu

Ob bližajočem se prazniku žensk, ob katerem si trgovci in cvetličarji manejo roke, se ponovno postavlja vprašanje, kakšen je dejanski položaj žensk v poslovnem svetu. Časi se spreminjajo, poslovni svet ni več rezerviran le za moške, na najvišjih in najzahtevnejših pozicijah najdemo uspešne ženske, ki dokazujejo, da je prevlada moških v poslu stvar preteklosti. Še vedno je odstotek žensk na vodstvenih položajih bistveno manjši kot moških, vsekakor pa številni primeri uspešnih menedžerk dokazujejo, da so predsodki zastareli ter neutemeljeni.

Različni stili vodenja

Vodenje je proces, ki ni enoznačen, različna področja in okoliščine zahtevajo različne pristope. Pa tudi z različnimi obdobji se načini vodenja spreminjajo; od avtoritarnega načina vodenja v osemdesetih letih, ko so bile kot ključne lastnosti za vodenje prepoznane lastnosti, ki jih ponavadi pripisujemo moškim: do mehkejših in bolj demokratičnih stilov vodenja, ki so aktualni danes in ki jih bolj pripisujemo ženskam. S spreminjanjem organizacijske strukture in kulture v podjetjih je tudi prilagajanje načinov vodenja nujno. Vsak stil vodenja ima svoje pluse in minuse.

Uravnotežena zastopanost obeh spolov v vodstvih podjetij

Ravno zaradi različnih pogledov moških in žensk na posel in na suituacije nasplošno, je uravnotežena zastopanost obeh spolov v vodstvu podjetja zelo pomembna. Na ta način se lahko izkoristijo vsi potenciali vodstvenih delavcev ter z medsebojnim dopolnjevanjem pripomorejo k najbolj optimalnemu načinu vodenja ter tako k večji učinkovitosti podjetja. Kljub temu, da so vsa ta dejstva splošno znana in potrjena z raziskavami, pa imajo ženske še vedno težave pri napredovanju na vodstvene položaje. Še vedno se srečujejo s t.i. »steklenim stropom«, ki predstavlja oviro na poti menedžerk do najvišjih položajev. Poleg tega se morajo ženske v poslovnem svetu veliko bolj dokazovati od svojih moških kolegov ter so velikokrat izpostavljene pokroviteljskemu odnosu.

Tradicionalna vloga ženske – še vedno zakoreninjena

Ženskam se še vedno velikokrat pripisuje tradicionalna vloga v družbi in družini, po drugi strani pa bi si številna gospodinjstva le težko zagotovila eksistenco, če bi družino preživljal le moški, torej je delovna aktivnost žensk še kako pomembna. In ne glede na položaj v službi morajo ženske usklajevati delo in družino. To z dobro organizacijo uspeva tudi številnim menedžerkam. Jasno je, da se mora vsakdo, ne glede na spol, na račun grajenja kariere žrtvovati tudi del prostega časa oziroma svoje privatno življenje vsaj do neke mere prilagoditi aktivnostim za uresničitev kariernih ambicij, vendar pa to nikakor ni neizvedljivo. S fleksibilnim delovnim časom, informacijskimi tehnologijami, ki omogočajo delo ob vseh urah in na vseh krajih ter s podporo partnerja ter družine, lahko ženske uspešno združujejo tako kariero kot tudi družinsko življenje. Takšnih primerov je nemalo, tako v gospodarstvu kot v akademskih vodah, in so dober zgled, da se z vztrajnostjo in veliko volje lahko marsikaj doseže.

Kot v vseh drugih sferah so ženske tudi v poslu zelo uspešne, kljub dodatnim preizkušnjam, s katerimi se praviloma srečujejo na svoji karierni poti. Za dobro poslovanje podjetja je pomembno, da o kadrovanju na ključne menedžerske pozicije odločajo kompetence, znanje in izkušnje in ne drugi dejavniki, kot na primer spol.

Tjaša Snoj, Vodja projektov, Adecco H.R.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s