Mladim pomagamo na poti do zaposlitve – Adecco Way to Work

Facebook-Cover-April-23-slo

Tisoče zaposlenih v podjetju Adecco bo na ulicah v več kot 50 državah po
vsem svetu nudilo podporo mladim iskalcem zaposlitve v okviru pobude Adecco Way
to Work

Zaostrene razmere na trgu dela po vsem svetu so najbolj vplivale na mlade iskalce zaposlitve. Zato so se zaposleni v podjetju Adecco odločili ukrepati in pomagati, tako da bodo mladim iskalcem zaposlitev ponudili svoje strokovno znanje in izkušnje. 30. aprila bodo zaposleni podjetja Adecco v več kot 50 državah na ulicah ponujali poklicno svetovanje in brezplačne izobraževalne delavnice za pomoč mladim za izboljšanje njihove zaposljivosti.

Podatki o brezposelnosti mladih kažejo dramatično pomanjkanje delovnih mest po vsej Evropi, v ZDA in nekaterih predelih azijsko-pacifiške regije. Zadnji podatki za Evropo odražajo kritično stanje: 23,5 %, celo 55,7 % v Španiji in 58,4 % v Grčiji. To pomeni, da več kot 5,6 milijona ljudi, mlajših od 25 let, brezposelnih v Evropi. Po oceni Mednarodne organizacije dela (ILO) več kot 75 milijonov mladih po vsem svetu trenutno išče delo. Poleg tega je nedavna raziskava Adecco pokazala, da 54 % mladih brezposelnih želi več podpore in pomoči pri njihovih prizadevanjih pri iskanju zaposlitve.

Glavni izvršni direktor skupine Adecco g. Patrick de Maeseneire je izpostavil: »Kot vodilni svetovni ponudnik kadrovskih rešitev verjamemo, da je sedanje stanje brezposelnosti mladih ekonomsko in moralno nesprejemljivo. Ta kriza na področju dela odnaša upe in sanje celotne generacije. S programov Addecovega usposabljanja™ želimo, da bi vodilno Adeccovo znanje glede zaposlovanja postalo bolj dostopno mladim iskalcem zaposlitve, in tudi zagotoviti resnični vpogled v svet dela in njegovih zahtev. Adecco Way to Work™ je naša pomoč mladim. Pomagati moramo uresničiti potencial mladih in jim dati perspektivo. Ne moremo tvegati izgube cele generacije.«

V torek, 30. 4. 2013, bodo zaposleni v podjetju Adecco v več kot 50 državah na ulicah, v šolah, na univerzah in v svojih poslovalnicah ponujali karierno svetovanje, usmerjanje in brezplačne izobraževalne delavnice za pomoč mladim pri iskanju zaposlitve. Pobuda se bo izvajala po vsem svetu. V Franciji bodo bili zaposleni v podjetju Adecco prisotni na ulicah v 33 mestih. V Španiji in Grčiji bo Adecco prisoten v več kot 150 javnih mestih in v Italiji več kot 50 mestih. V Nemčiji se bodo ukrepi izvajali v 40 mestih, v Severni Ameriki bodo glavni dogodki potekali v Detroitu in Los Angelesu. V Avstraliji bo Adecco vzpostavil stik z mladimi v 50 mestih in več deset ukrepov je načrtovanih po vsej Aziji in Latinski Ameriki. V Mehiki, Argentini in Kolumbiji kot tudi v Singapurju, Južni Koreji in na Tajskem bodo zaposleni v podjetju Adecco na ulicah in šolah. V Sloveniji bodo vse poslovalnice odprle svoja vrata in mladim omogočala brezplačno svetovanje za iskalce zaposlitve.

Ta pobuda bo zaznamovala začetek delovanja programa Adecco Way to Work™, ki ponuja nasvete pri iskanju zaposlitve na spletni strani www.adeccowaytowork.com. Spletna stran je obsežen vir za mlade iskalce zaposlitve, vključno s smernicami o prošnjah za zaposlitev, pisanju življenjepisa, pripravah na intervjuje in še mnogo več.

Poišči nasvete za iskanje zaposlitve:

2 thoughts on “Mladim pomagamo na poti do zaposlitve – Adecco Way to Work

 1. 30. aprila smo se res podali na ulice in organizirali več kot 1000 dejavnosti, v več kot 500 mestih po vsem svetu. Obiskali smo skoraj 300 šol in univerz in ponudili karierno svetovanje, usmerjanje in brezplačne učne delavnice. V Sloveniji smo imeli dan odprtih vrat v vseh mestih, kjer imamo poslovalnice. Če nas niste ujeli na ta dan, se še vedno lahko dogovorite za enourno brezplačno svetovanje, namenjeno iskalcem prve zaposlitve. Za termin se lahko dogovorite v katerikoli poslovni enoti:
  PE Ljubljana, Slovenska cesta 41, 1000 Ljubljana, tel.: 01/23 49 270, gsm: 031 661 591
  PE Maribor, Meljska cesta 3, 2000 Maribor, tel.: 02/238 07 30, gsm: 041 712 264
  PE Celje, Ulica XIV. divizije 6, 3000 Celje, tel.: 03/428 27 50, gsm: 031 664 654
  PE Novo mesto, Kandijska cesta 51, 8000 Novo mesto, tel.: 07/393 42 90, gsm: 031 682 947
  PE Koper, Vojkovo nabrežje 1, 6000 Koper, tel.: 05/662 67 70, gsm: 051 390 235

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s