Tekmovalnost na delovnem mestu

Beseda tekmovalnost ima v povezavi z delovnim mestom pogosto negativno konotacijo. Ljudje jo večinoma povezujejo z rivalstvom in šikaniranjem. Ali obstaja tudi zdrava tekmovalnost? V pravi meri je lahko zelo koristna: motivira zaposlene, spodbuja kreativnost in inovativnost ter povečuje produktivnost.

Razmere v poslovnem svetu zahtevajo nenehno doseganje in preseganje postavljenih ciljev. Zato je spodbuda, ki jo prinaša zdrava mera tekmovalnosti, lahko zelo dobrodošla. Glede na to, da smo ljudje bolj ali manj nagnjeni k temu, da sčasoma zdrsnemo v cono udobja in zmanjšamo intenzivnost delovne aktivnosti, je primerjanje s sodelavci lahko zelo stimulativno.

Adecco-break

Veliko je odvisno od vodje

Za vzpostavitev zdravega tekmovalnega odnosa v kolektivu je veliko odvisno od vodje. Pomembno je, da zaposlenim postavi realne cilje, ki predstavljajo izziv, ne pa frustracijo. Prav tako je zelo pomembno, da je tekmovanje le del delovnega procesa in da od tega ni odvisno, kdo od zaposlenih bo, na primer, obdržal delovno mesto. Taki pritiski na zaposlene namreč zelo hitro pripeljejo do poskusov diskreditiranja »nasprotnikov«. Prav tako ni namen tekmovanja med sodelavci, da se spodbuja zavist in nevoščljivost, kar mora dati vodja tudi jasno vedeti. Namen je, da se doseže čim višjo stopnjo motivacije, ustvarjalnosti, delovnega elana in seveda dobrih rezultatov.  Če so rezultati zaposlenih merljivi, lahko postavimo cilje in najboljšega nagradimo. Vodja mora tudi poskrbeti, da bo tekmovanje zanimivo za zaposlene in da se bodo lahko pri tem tudi kaj naučili.

Tekmovanje – da, vendar ne za vsako ceno

Vodja se mora tudi zavedati, da je tekmovanje dobro, dokler ga zaposleni vidijo kot faktor motivacije. Kadar pa se ljudje zaradi primerjanja z drugimi počutijo neprijetno, kadar se pojavi zavist in negativni vplivi na medsebojne odnose, je potrebno premisliti, ali je to pravi način. Veliko je namreč odvisno od tega, kakšni ljudje sestavljajo kolektiv in kakšna je organizacijska kultura v podjetju. Če tekmovalnost preseže zdrave meje, je bolje razmisliti o drugih načinih spodbujanja zaposlenih.

Kdor želi biti najboljši, mora znati tudi sodelovati z ljudmi. Delujemo znotraj ekipe in naš sodelavec vendarle ni sovražnik, ki ga je treba za vsako ceno premagati. Lahko pa izkoristimo pozitivne vidike tekmovalnosti in poskusimo doseči čim več.

Avtor: Tjaša Snoj, vodja projektov

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s