Ali imate dovolj čustvene inteligence za napredovanje?

V poslovnem svetu so hiter tempo in stresne situacije nekaj običajnega.  Vsak dan naletimo na različne ljudi, z različnimi načini vedenja in pogledi na svet. Od tega, kako bomo znali z njimi sodelovati, pa je odvisen naš poslovni uspeh. Kako ravnati s sogovorniki, ki so povsem drugačni od nas, ali pa preprosto težavni? Kako izbrati pravi pristop in najbolj učinkovit način komunikacije?

IQ + EQ = USPEH

Čustvena inteligenca je sposobnost prepoznavanja lastnih čustev in čustev drugih ter učinkovitega upravljanja z njimi. Inteligenčni količnik  je dolgo časa veljal za edino relevantno merilo v uspešnosti v poslovnem svetu, v resnici pa je za uspeh ključna prav kombinacija obojega. Tega se zaveda tudi vedno več podjetij, ki svoje zaposlene spodbuja k učenju čustvene inteligence. Čustveno inteligenten posameznik je učinkovitejši pri upravljanju odnosov s sodelavci in s tem pri doseganju ciljev. Prav tako pa tudi pri graditvi dolgoročnih odnosov s poslovnimi partnerji, saj lažje in hitreje zazna potrebe svojih strank ter učinkoviteje komunicira z njimi.

Image

Čustveno inteligentne organizacije

Zagotovo si vsak delodajalec želi, da so njegovi zaposleni čim boj produktivni. Zaposleni, pri katerih se spodbuja razvoj čustvene inteligence, bolje komunicirajo med sabo ter bolje sodelujejo. V podjetjih, ki skrbijo tudi za to, so timi bolj povezani, večja je prilagodljivost ter pripravljenost na srečevanje z izzivi.

Vse življenje se učimo

Čustvene inteligence se lahko naučimo. Nikoli ni prepozno, da jo začnemo razvijati; je pa pomembno, da vedno začnemo pri sebi. Najprej se moramo naučiti prepoznavati in upravljati lastna čustva, da bomo lahko prepoznavali tudi čustva drugih ter upravljali medosebne odnose. Ključno je, da se naučimo prepoznavati tako pozitivna kot negativna čustva ter nanje ustrezno odreagirati.

Kje začeti?

Da lahko čustveno inteligenco razvijate, morate najprej ugotoviti, na kateri stopnji je trenutno. V nasprotju z IQ je težko merljiva, lahko pa si pomagate tako, da sami pri sebi premislite o nekaj preprostih vprašanjih: kakšen je vaš odnos do življenja in sveta okoli vas, na kakšen način sprejemate odločitve, kako komunicirate z okolico, ali znate poslušati, ali znate svoje občutke (tudi neprijetne) konstruktivno izraziti, na kakšen način zavzamete svoja stališča in jih zagovarjate? Če odgovorite iskreno, boste dobili precej jasno sliko, do katere stopnje je trenutno razvita vaša čustvena inteligenca.

Kako jo razvijati?

Razvoj čustvene inteligence poteka skozi prakso. Spremembe, ki jih želimo doseči, moramo najprej ozavestiti. Spremljajte svoja občutja, jih analizirajte in prepoznajte, kako se počutite v določenih situacijah. Poskušajte že v naprej predvideti svoje reakcije ter jih obvladati tudi v stresnih situacijah. Na življenje in svet glejte pozitivno; ob neprijetnih dogodkih se nikar ne pomilujte, temveč se osredotočite na iskanje rešitve. Če ste deležni kritike, je nikar ne vzemite kot napad nase, temveč raje premislite, kaj koristnega lahko iz nje potegnete. Percepcija nas in našega vedenja skozi tuje oči je lahko zelo konstruktivna. Bodite pozitivni, negujte dobro samopodobo in se poskušajte iz življenjskih situacij čim več naučiti.

Ko se enkrat naučite prepoznavati in obvladovati lastna čustva, se lahko usmerite na prepoznavanje čustev drugih ljudi. Pazljivo poslušajte in spremljajte govorica telesa sogovornika – pove vam lahko več kot tisoč besed. Poskušajte se vživeti v sogovornika, razumeti njegovo počutje in na njegova čustva pravilno odreagirati. Ko boste obvladali vaša lastna čustva in se znali vživeti v druge, boste brez težav obvladali tudi najtežje situacije.

V poslovnem svetu je EQ prav tako pomemben kot IQ, pravo razmerje enega in drugega pa je zmagovalna kombinacija, ki nam pomaga sprejemati prave odločitve, obvladovati težke situacije ter upravljati medosebne odnose na visoki ravni.

 

Avtor: Tjaša Snoj, vodja projektov, Adecco

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s