Adecco pogovor s strokovnjakom: Ettore Messina

V času EuroBasketa smo v Adeccu gostili priznano košarkarsko ime, odličnega košarkarskega trenerja Ettoreja Messino.

V Adeccu podpiramo dogodke, ki so pomembni, edinstveni in imajo širši vpliv – to prav gotovo drži za EuroBasket 2013, ki smo se mu pridružili kot sponzorji. Iz košarke se marsikaj lahko naučimo v poslu, saj je med njima mnogo vzporednic – na obeh področjih je pomembno timsko delo in vodja je tisti, ki lahko motivira izjemne posameznike za skupni uspeh. In to je tudi naša stična točka s košarko – v Adeccu za podjetja poiščemo vrhunske posameznike, prodorne vodje in oblikujemo odlične time, ki žanjejo poslovne uspehe.

Image

Ettore Messina, glavni trener košarkarskega kluba CSKA, sodi med najboljše evropske trenerje, njegovi nasveti pa so uporabni tako na igrišču kot v pisarni. Za vas smo zbrali nekaj njegovih misli, ki jih je delil z nami ob svojem obisku, v času EuroBasketa 2013.

Zakaj se poslovneži učijo od športnikov?
»Šport je zelo podoben poslu, poleg tega pa je v športu vse poudarjeno. Odločitve  je treba sprejeti v kratkem času, pod pritiskom,« pravi Messina.

Trener izbira, igralci izberejo
Trener ne more določiti vodje tima, lahko le vodi proces, v katerem igralci svojega vodjo izberejo sami. Igralec, ki naj bi bil vodja, pa mora sam razviti potrebno samozavest, da lahko prevzame vodstvo. Trener lahko usmerja izbranega igralca, da prevzame to odgovornost, in ostale igralce, da ga sprejmejo kot vodjo, ne more pa kar določiti, kdo to bo. Če sprejme napačno odločitev in k vodstvu spodbuja napačnega človeka, lahko uniči tim. Lahko se tudi zgodi, da želijo igralci nekoga za vodjo iz napačnih razlogov, v kritičnem trenutku pa ugotovijo, da niso izbrali pravega. Kdo je pravi, namreč ugotovimo šele pod pritiskom, v resnični situaciji.

Morajo biti sodelavci prijatelji?
Dober soigralec si lahko tudi, če nisi prijatelj. Morda je med igralci oziroma sodelavci deset let razlike v starosti, morda ima nekdo družino in ostali ne … in zaradi teh razlik težko najdejo skupne točke, iz katerih bi se razvilo pravo prijateljstvo. Vseeno pa so lahko dober tim. Pomembno je, da so dobri igralci in da si zaupajo.

Na igrišču ni prostora za demokracijo
Ko gremo na igrišče, mora vsak vedeti, kaj je njegova vloga in kaj naj počne. Disciplina pod pritiskom je velik dosežek. Igralci morajo najbolje, kar se da, opravljati svoje zadolžitve in šele potem iskati priložnosti za nove stvari. Po navadi zaposleni ustvarijo zmedo, ker počnejo stvari, ki niso njihova zadolžitev.

Vodja mora vedeti, kakšni so cilji njegove ekipe
Vodja se mora zavedati, da vsak človek želi zadovoljiti svoje osebne potrebe. V skupine se združujemo zato, ker tako lahko dosežemo svoje osebne cilje. Igralce včasih bolj kot to, ali bo njihova ekipa zmagala, zanima, ali bodo imeli priložnost igrati. Ljudje se bodo zavzemali za skupni cilj, dokler bodo imeli občutek, da bodo tako lahko uresničili tudi svoje osebne cilje. Če kateri od vaših zaposlenih naredi nekaj, kar ni dobro za tim, to ni zato, ker bi želel razbiti tim, ampak ker ščiti svoje osebne cilje. To je človeška reakcija na težke okoliščine. Vodja mora biti na to pripravljen.

IMG_20130921_171124  43-IMGP6140

Ettore Messina je v predavanje vključil tudi praktične primere, ki jih je ponazoril kar s pomočjo enega svojih najljubših igralcev, Matjaža Smodiša.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s