Kako postanejo novoletna darila zaposlenim nepozabna

Ko govorimo o obdarovanju zaposlenih ob koncu leta, je pozornost tisto, kar res šteje. Novoletno obdarovanje je lahko primerna priložnost, da pokažete svojim sodelavcem, da cenite njihov prispevek podjetju in to, kar so. Kako boste obdarili zaposlene, je odvisno od tega, koliko vas je zaposlenih v podjetju, vaše organizacijske strukture in pristopa k obdarovanju. Obdarovanje lahko izvedete individualno, vsakemu zaposlenemu posebej, ali organizirate skupinski dogodek, na katerem predate novoletna darila. Da bi si zaposleni zapomnili ta čas z najlepšimi spomini in bili deležni zahvale za ves trud, ki so ga tekom leta vložili v delo, ponujamo nekaj predlogov.

Gift-Pictures-13

Darilo izročite osebno

Če ste manjše podjetje, lahko vodja v tem času nameni vsakemu zaposlenemu nekaj svojega časa. Usedite se z vsakim zaposlenim, obiščite ga na delovnem mestu ali ga povabite v vašo pisarno in mu osebno izročite novoletno darilo. Izkoristite ta čas, da neformalno izrazite vaše priznanje zaposlenemu za dobro opravljeno delo skozi vse leto.

Dodajte osebno sporočilo

Nekateri zaposleni so zaradi narave svojega dela veliko odsotni iz podjetja ali pa se nekateri redkeje srečajo, ker je v podjetju več dislociranih enot. Še posebej v tem primeru priložite novoletnemu darilu osebno napisano sporočilo, kjer izrazite zahvalo za prispevek podjetju.

Podarite uporabna darila

Darilo, ki si ga bodo zaposleni zapomnili, je darilo, ki ga bodo lahko uporabljali ali se ga spominjali dolgo časa. Lahko so lahko izbrana posebej za vsakega zaposlenega, ali pa enaka za vse zaposlene. Na darila lahko zapišete ali natisnete osebna imena in tako personalizirate vsako darilo posebej.

Podarite prosti čas

Še kako pomembna znajo biti darila v obliki prostega časa. Ker je današnji tempo dela zelo visok in utrujajoč, si marsikateri zaposleni čez leto ne vzame dovolj prostega časa za oddih. Podarite zaposlenim nekaj prostega časa in jim dovolite dodatne proste dni za počitek ali skrajšajte delavnike, če je seveda to v vaših delovnih procesih v tem času mogoče.

Skupno kosilo

Pokažite vaše spoštovanje in zadovoljstvo z delom zaposlenih tudi tako, da jih povabite na novoletno kosilo ali večerjo. Na tak način si zaposleni v družbi zaposlenih odpočijejo in se sprostijo. Povabite jih v prijeten ambient, kjer ne bo čutiti pritiskov dela in kjer se lahko v sproščenem ozračju pogovarjate tudi o drugih temah, ne samo o vašem delu. Na skupnem kosilu predajte novoletna darila v znak zahvale za njihovo delo.

»Zdravo darilo«

Zdravje zaposlenih ni zgolj skrb vsakega posameznika, temveč tudi vaša skrb, saj si z zmanjšanjem števila dni bolniške odsotnosti zmanjšate stroške poslovanja in povečate produktivnost. Če želite podariti malo drugačno, a koristno darilo za obe strani, podarite vstopnice ali abonmaje za razne športne in druge rekreativne aktivnosti (vstop v bazen, fitnes, aerobiko, savno idr.). S krepitvijo in skrbjo za zdravje boste zmanjšali stroške zaradi bolniških odsotnosti in hkrati nagradili vaše zaposlene.

Praznični čas izkoristite tako za vaše poslovne partnerje kot tudi za vaše zaposlene. Namenite jim čas in pozornost, zahvalite se jim za njihov prispevek in delo skozi vse leto. Občutijo naj, da so del dobrega kolektiva in da je njihovo delo in znanje cenjeno.

Maja Barbara Muc, Adecco H.R. d.o.o.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s