Trg dela – kako smo stopili v leto 2014

Evropsko gospodarstvo se znova krepi, rast zaposlovanja je opazna predvsem v Italiji, Nemčiji in Španiji. Kljub spodbudnim obetom ostaja nezaposlenost še vedno visoka, še posebej med mladimi. V Evropi je skoraj osem milijonov mladih, ki ne delajo ali se izobražujejo. Hkrati v Združenih državah Amerike in Evropi vsako leto ostane nezapolnjenih osem milijonov prostih delovnih mest. Kako se ti trendi in izzivi odražajo na slovenskem trgu dela?

Generic

Ključni trendi in mejniki v preteklem letu

  • Stabilizacija poslovanja – podjetja so se prilagodila poslovanju v zaostrenih gospodarskih razmerah.
  • Sprememba Zakona o delovnih razmerjih.
  • Na trgu dela ostajajo neskladja med povpraševanjem in ponudbo.
  • Zaposleni so previdni pri menjavi zaposlitve, cenijo varnost.
  • Povečano zanimanje iskalcev zaposlitve za delo v tujini.
  • Težave zaposlovanja mladih – poleg pomanjkanja delovnih mest tudi nepripravljenost mladih na iskanje zaposlitve.

Stabilizacija poslovanja
Podjetja so v letu 2013 sprejela dane pogoje poslovanja, ki jih je postavila kriza preteklih let. Tista, ki so se uspela prilagoditi, znajo sedaj dobro načrtovati svoje aktivnosti. Biti morajo bolj odzivna in se hitreje prilagajati na spremembe v obsegu poslovanja, tudi s število zaposlenih. Letos je še bolj opazen upad dolgoročnih naročil, kar pelje k zelo kratkoročnemu načrtovanju. Podjetja, tudi proizvodna, so vse bolj projektno naravnana, saj se morajo prilagajati dinamiki naročil in s tem vrhovom v obsegu proizvodnje. Temu sledi tudi zaposlovanje, ki je vezano na potrebo ob potrjenem naročilu. Zato je za podjetja zelo pomembno, da imajo možnost fleksibilnega zaposlovanja.

Sprememba Zakona o delovnih razmerjih
V letošnjem letu je bila sprejeta nova delovna zakonodaja. Kadroviki v podjetjih so se posvetili spoznavanju novosti, ki jih je Zakon o delovnih razmerjih vnesel v njihovo delo, in bili tudi previdni pri ukrepanju v konkretnih situacijah pod novimi pogoji. Delodajalci so bili v začetku leta previdni pri sprejemanju odločitev o novih zaposlitvah, ker niso vedeli, kakšne bodo praktične možnosti po sprejemu nove zakonodaje, in tudi še po sprejetju, saj niso poznali novih postopkov. Vse to je pomenilo manjše zaposlovanje.

Na trgu dela ostajajo neskladja med povpraševanjem in ponudbo
Neskladje med ponudbo del in pričakovanji iskalcev zaposlitve je v Sloveniji vse bolj opazno. Ta se kaže v pričakovanjih glede vrste dela pa tudi plačila za to vrsto dela, zato določena prosta delovna mesta ostajajo nezapolnjena. Iskalci zaposlitve se niso pripravljeni seliti ali podaljšati svoje vožnje na delo, če temu ne sledi tudi ustrezno plačilo.

Med najbolj iskanimi kadri v letu 2013 so prevladovali proizvodni delavci, delavci v proizvodni s specialističnim znanjem (kovinostrugarji, CNC operaterji, viličaristi, varilci, ključavničarji) in gostinski delavci (kuharji, natakarji). Med bolj iskanimi so bili tudi finančni kadri (finančni analitiki, finančni kontrolorji, pomočniki v financah, računovodje, vodje financ in računovodstva), prodajni predstavniki z izkušnjami s področja tehničnih strok – npr. strojništva in elektrotehnike (komercialisti za tuje trge, vodje ključnih kupcev, terenski predstavniki), tehnični kadri (produktni vodje, vodje kakovosti inženirji kontrole kakovosti tehnični svetovalci ), upravljavci blagovnih znamk, skrbniki strank, nabavniki in področni vodje.

Zaposleni so previdni pri menjavi zaposlitve
Zaposleni so bili tudi letos previdni pri odločitvi o kadrovskih prestopih, saj vedno bolj cenijo varnost in dolgoročno sodelovanje. Na odločitve za menjavo zaposlitve je negativno vplival tudi razkorak med ponudbo delodajalcev in pričakovanji iskalcev zaposlitve glede plačila za delo.

Povečano zanimanje iskalcev zaposlitve za delo v tujini
Plače se v letu 2013 niso dvigovale, predvsem tehnični kadri pa se zavedajo, da lahko v tujini dobijo višje plačilo. Tudi zaradi tega se del visoko izobraženih kadrov povečano zanima za delo v tujini, kjer je kariernih možnosti več. V letu 2013, tako kot tudi leto poprej, je jasno opazen trend, da se domači – ne samo mladi, temveč tudi izdelani, visoko usposobljeni kadri, selijo v tujino.

Težave zaposlovanja mladih
Podjetja trenutno pri zaposlovanju dajejo prednost izkušenim kadrom. Iščejo namreč zaposlene, ki bodo takoj prinesli dodano vrednost podjetju in ne bodo potrebovali veliko časa za uvajanje v delo. Pomanjkanje delovnih izkušenj je šibka točka novih udeležencev na trgu dela. Adecco zato z brezplačnim svetovanjem pomaga iskalcem prve zaposlitve, da aktivno nastopijo na trgu in poiščejo priložnosti za začetek svoje kariere.

Kaj nas čaka v letu 2014
Podjetja napovedujejo postopno stabilizacijo poslovanja. Večina ne napoveduje zmanjševanja števila zaposlenih, vendar pa bo zaposlovanje še vedno previdno in povečanje pričakujemo šele v drugi polovici leta. Podjetja na trgih, kjer so nihanja izrazitejša, iščejo fleksibilnost, zato se bo, vzporedno z izboljševanjem gospodarskega stanja v Evropi in Združenih državah Amerike, začasno delo še nadalje povečevalo. Razmere na praktično vseh trgih nihajo, zato morajo imeti podjetja možnost, da lahko čim več in čim hitreje na novo zaposlujejo.

Celotno poročilo lahko najdete na tej povezavi.

webbanner napoved trendov 72 dpi

One thought on “Trg dela – kako smo stopili v leto 2014

  1. Ko danes berem to objavo, vidim, da se situacija izboljšuje. Vedno več podjetij napoveduje zaposlovanje novih kadrov, sedaj ko kriza popušča. Ko preverjam zaposlitvene portale, se mi zdi, da je več oglasov, kot prejšnja leta.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s