Adecco mladim pomaga na poti do dela s programom Way to Work™

Zaostrene razmere na trgu dela po vsem svetu so najbolj vplivale na mlade iskalce zaposlitve. Zato smo se zaposleni v podjetju Adecco odločili ukrepati in pomagati, tako da bomo mladim iskalcem zaposlitve ponudili svoje strokovno znanje in izkušnje. Že drugo leto zapored bomo v več kot 50 državah na ulicah ponujali poklicno svetovanje in brezplačne izobraževalne delavnice za pomoč mladim za izboljšanje njihove zaposljivosti.

Image

V sredo, 30. 4. 2014, bomo zaposleni v podjetju Adecco v več kot 50 državah na ulicah, v šolah, na univerzah in v svojih poslovalnicah ponujali karierno svetovanje, usmerjanje in brezplačne izobraževalne delavnice za pomoč mladim pri iskanju zaposlitve. Pobuda se bo izvajala po vsem svetu. V Sloveniji bo svoja vrata odprla poslovalnica v Ljubljani: iskalci prve zaposlitve se lahko udeležijo delavnice, se prijavijo na individualno svetovanje za iskanje prve zaposlitve in tudi vpišejo v bazo iskalcev zaposlitve.

Ta pobuda bo zaznamovala začetek letošnje akcije Adecco Way to Work™, ki ponuja nasvete pri iskanju zaposlitve na spletni strani www.adeccowaytowork.com. Spletna stran je obsežen vir za mlade iskalce zaposlitve, vključno s smernicami o prošnjah za zaposlitev, pisanju življenjepisa, pripravah na intervjuje in še mnogo več.

Finančna kriza leta 2008 je vodila v hudo krizo zaposlovanja, ki še vedno traja, najbolj pa je prizadela prav iskalce prve zaposlitve. Mlade moramo bolje opremiti s pravimi znanji in mehkimi veščinami in jih tako pripraviti na trg dela in iskanje prve zaposlitve. Velika ovira za mlade je pomanjkanje delovnih izkušenj, zato se je Adecco zavzel tudi za to, da jim bo pomagal do potrebnih izkušenj.

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s