S športnimi vrednotami do prvega mesta v službi

Ali te dni tudi vi malo težje vstanete in se odpravite v službo, ker pozno v noč spremljate nogometne ekipe na svetovnem prvenstvu? Poleg vrhunskih športnih predstav pa je šport zanimiv tudi zaradi marsičesa drugega. Od vrhunskih športnikov se lahko marsikaj naučimo. Nikjer drugje, kot v športu, ni bolj jasno, kdaj je bil cilj dosežen in kdaj ne. Športniki uspeh načrtujejo, se trudijo, da ga dosežejo in se zavedajo, da sta odločnost in timski duh ključna za uspeh, zato se zanj tudi potrudijo. Tudi v poslovnem svetu vas tak pristop lahko pripelje daleč. V Adecco smo tesno povezani s športom, zato smo se tudi tokrat vprašali: »Kaj se lahko naučite od športnikov in uporabite pri svojem delu?«

Image

Vaja dela mojstra Veliko pomeni talent, vendar zmagujejo tisti, ki največ vadijo. V športu je treba vložiti veliko truda za zmago, v karieri pa prav tako.

Poraz je pot do zmage Uspeh ne pride čez noč in redko komu se vse posreči že v prvem poskusu. Tako športniki kot poslovneži poudarjajo, da so uspeli, ker niso pustili, da bi jih neuspehi ustavili, ampak so po vsakem neuspehu poskusili znova.

Cilji in izzivi Športniki si želijo stati na stopničkah in biti prvi. Cilj je jasen in vedo, kako priti do njega. Ste si vi zastavili svojega? Vam je v izziv, ki vam ne da miru in ga želite doseči?

Motivacija Kje boste našli motivacijo, ko vam ne bo šlo vse kot po maslu in se boste morali soočati z neuspehi in zavrnitvami? Najboljši jo najdejo v sebi. Odločnost in predanost vašemu delu vam bosta v pomoč, ko ne bo šlo vse gladko.

Ekipa Samo en igralec da koš ali zadane gol, vendar mu to ne bi uspelo brez pomoči ekipe. Tudi v službi je tako. Če želite uspeti, morate znati pohvaliti tudi svoje sodelavce. Do uspeha niste prišli sami, zato si ne jemljite vseh zaslug zase, ampak jih priznajte tudi ostalim.

Zabavajte se Športniki so najboljši v svoji igri, ker v njej uživajo. Ali počnete tisto, kar vas veseli? Če boste imeli radi svoje delo, ga boste opravljali z veseljem, kar se bo poznalo pri vsem kar počnete, pri vašem odnosu s sodelavci in tudi pri rezultatih. Vsaka služba ima svoje negativne plat in težke trenutke, ki jih je veliko lažje prebroditi, če imate radi to kar počnete.

 

Viviana Žorž, vodja marketinga in odnosovj z javnostmi,  Adecco

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s