Izbrali smo najboljšega v izzivu za poletno prakso v Henklu

Prvega julija so mladi, ki so se potegovali za poletno prakso v Adeccovem projektu Way to Work in bili izbrani, začeli delo v uglednih podjetjih po vsem svetu. V Sloveniji je to Primož, ki bo mesec dni opravljal prakso v podjetju Henkel, v oddelku za marketing, kjer bo pomagal marketinškemu timu pri izvajanju tržnih in prodajnih strategij. Preizkusil se bo pri samostojnem izvrševanju nalog in delu v timu v mednarodnem okolju in na koncu svoje preizkušnje na svoj življenjepis dodal pomembno delovno izkušnjo. Ves čas prakse pa sodeluje tudi v izzivu, ki mu lahko omogoči prakso pod mentorstvom glavnega direktorja Adecco Skupine. O svoji izkušnji poroča na Twitterju: https://twitter.com/primozjurancic

Primoz-Jurancic

Primož o delu v Henklu

“Prvi dan se je začel super. Ko sem zjutraj prišel me je mentor predstavil vsem sodelavcem. Prvi vtis je zelo dober, mislim, da je tim super, vsi pozitivni, prijazni in moram reči, da so me zelo lepo sprejeli. Enaki pa so tudi prvi vtisi o Henklu kot podjetju.

Morem reči, da mi je izkušnja prinesla ogromno novih delovnih in življenjskih izkušenj, ter izkušenj z realno sliko tujine. Nekaj takega bi priporočal vsem mladim. Delo in življenje v tujini oz. daleč od doma, drugi način življenja in navade so lahko za vsako osebo na začetku zelo težke. Potrebno je, da si močen in iznajdljiv, ker začenjaš iz nič v nekem drugem svetu, če ti to uspe, pa je potem vse lažje. Ker pa je za nas mlade težko, da prihranimo večjo količino denarja za večja potovanja, je lažji način delo v tujini združeno s potovanjem po tej in sosednjih državah.

Za ta Adeccov projekt sem se odločil, ker me je pritegnila priložnost, da pokažeš nekaj iznajdljivosti. Projekt je super organiziran in sem zelo užival, čeprav se je bilo na začetku težko pripravit in se odločit, predvsem zaradi videa. Verjamem, da bom dobil ogromno pozitivnih izkušenj za nadaljnjo karierno pot, če pa bo priložnost pa upam, da se mi mogoče odpre kakšno mesto v tem podjetju.

Želim si, da bi lahko delal v uspešnem in zelo dobro organiziranem podjetju, v katerem bom delal z ljudmi, s katerimi bomo delali v pozitivnem vzdušju, gojili prijateljski odnos in zaradi tega prihajali na delo z veseljem in pozitivno energijo.”

Projekt Izkušnja Adecco Zaradi projekta Izkušnja Adecco in v sodelovanju z nekaterimi vodilnimi podjetji bodo julija letos mladi iz 54 držav imeli možnost pridobiti prve delovne izkušnje. Ob koncu projekta jih bo Adecco še naprej podpiral z nasveti glede karierne poti.

Brezposelnost mladih je ena največjih težav našega časa. Danes je v Evropi brezposelnih 23,5 odstotka mladih starih od 15 do 24 let. Raven brezposelnosti mladih v Grčiji je 56,9-odstotna, v Španiji 53,5- in v Italiji 43,3-odstotna, v Sloveniji pa je med mladimi od 15 do 29 let 25,3 odstotka brezposelnih. Obenem je v Evropi in ZDA sedem milijonov nezasedenih delovnih mest, saj mladi nimajo delovnih izkušenj, ki jih podjetja potrebujejo oz. zahtevajo. Leta 2013 se je Adecco odločil ukrepati in mladim ponudil svoje strokovno znanje in priložnost. Adeccov program Way to Work je zasnovan tako, da mladim ponuja delovne izkušnje in vodenje, ki jim lahko pomagajo pri iskanju zaposlitve in prvih korakih na karierni lestvici.

»CEO Adecco Skupine za en mesec« Julija bo med talenti, ki so se prijavili tudi na program CEO Adecco Skupine za en mesec, potekal še en izbor, na koncu katerega bo lahko samo en kandidat pokazal, da ima, kar je potrebno, da postane generalni direktor Skupine Adecco za en mesec pod mentorstvom glavnega izvršnega direktorja Patricka De Maeseneirja. Uspešnega kandidata oziroma kandidatko bo vodil skozi to edinstveno življenjsko izkušnjo – priložnost odkriti, kako voditi podjetje s seznama Fortune 500 z 31 tisoč zaposlenimi in več kot 650 tisoč sodelavci po vsem svetu.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s