Kaj je potrebno, da postanete odličen vodja v letu 2015

Moč vodje izhaja iz tega, kako učinkovito spodbuja in usmerja svoje sodelavce. Naloga sodobnega vodje je, da poskrbi za aktivno zavzetost zaposlenih in jih spodbudi, da se zavzemajo za odličnost. Vodja neizogibno oblikuje kulturo podjetja in čeprav je marsikaj odvisno od osebnosti, se lahko tudi naučimo, kako biti odlični vodje. Kaj so lastnosti, ki jih mora imeti vsak odlični vodja?

Adecco-sealsteam

Bodite samozavestni
Tim se vedno zgleduje po vodji. Vaša naloga je vzdrževanje navdušenja ne glede na to, ali gre podjetju dobro ali slabo. Zaupajte vase in v vizijo in spodbujajte vse, da stremijo k uspehu. Ostanite mirni in samozavestni tudi v krizi in takoo boste spodbudili vaše sodelavce, da se bodo trudili pri svojem delu ne glede na vse ovire.

Delegirajte
Mnogo podjetnikov je navajenih, da vse naredijo sami, vendar je pomemben del vodenja to, da veste, kdaj je treba delo prepustiti drugim. Za to pa je potrebno zaupanje. Če ne zaupate svojemu timu, ne morete uresničiti svoje vizije. Zaupanje je znak moči, ne slabosti. Ko se podjetje širi in z njim obseg nalog, postane vedno bolj pomembno, da znate učinkovito delegirati, saj vsega enostavno ne morete narediti sami.

Ključno za uspešno prenašanje pristojnosti je, da poznate močne točke vsakega člana tima in jih izkoristite. Če veste, kaj vaši sodelavci najraje počnejo in česa so sposobni, boste vedeli, katere naloge jim lahko dodelite. Tako jim pokažete, da jim zaupate, da bodo dobro opravili svoje delo, in hkrati pridobite več časa, da se osredotočite na naloge, ki jih morate narediti sami.

Komunicirajte
Pomemben del vodenja je sposobnost jasno in jedrnato pojasniti, kaj želite, da je narejeno. Če ne morete svoje vizije prenesti v svoj tim, nihče od sodelavcev ne bo zares razumel, za kaj si prizadevate. Jasni organizacijski cilji in skupna vizija, kako jih doseči, so ključni za dobre rezultate. Zato je komunikacija s timom ključna. Če bodo vaši sodelavci vedeli, da se lahko pogovorijo z vami, vam bodo zaupali in se zanesli na vas.

Bodite iskreni
Bodite iskreni do svojih sodelavcev glede vsega, kar se dogaja, in jim zaupajte, da bodo znali profesionalno odreagirati. Delite z njimi finančno situacijo podjetja in iskreno povejte, kaj je potrebno za napredovanje.

Ne pozabite na smisel za humor
V vsakem podjetju so dnevi, ko gre kaj narobe. Sposobnost, da se spoprimete s situacijo in ne zaženete panike, je zahtevna in pomembna. Ključna vloga modernega vodje je vzdrževanje pozitivnega duha v podjetju in eden od načinov je tudi, da spodbudite svoje sodelavce, da se kdaj tudi nasmejijo svojim napakam, namesto da bi predolgo obupovali nad njimi. Napake so lahko priložnost za učenje, če jih sprejmete s smislom za humor, pa pomagate ustvariti spodbudno delovno okolje.

Bodite kreativni
Vse odločitve niso jasne, zato je včasih potrebna kreativnost in hitra improvizacija. Inovacije na področju vodenja in procesov lahko ustvarijo dolgoročne prednosti za podjetje in izboljšajo konkurenčnost. Kot vodja morate razmišljati izven ustaljenih okvirjev in izbrati boljšo od dveh slabih možnosti. Vaš tim se zanaša na vas za odločitev, vendar to ne pomeni, da jih ne morete povprašati za njihovo mnenje. Dobili boste pogled iz druge perspektive in tudi na ta način pokazali, da cenite njihovo mnenje.

Pokažite svojo predanost
Če pričakujete, da bodo vaši sodelavci dali vse od sebe, morate to najprej storiti sami. Kot vodja morate biti najbolj predani viziji in tudi timu. Podpirajte njihove odločitve, bodite enotni navzven in prevzemite odgovornost, tako si boste zaslužili spoštovanje in lojalnost. Empatija je eden ključnih faktorjev, ki tvorijo odlično vodenje.

Bodite navdih
Sposobnost navdahniti svojo ekipo, da si lahko predstavljajo uspeh v prihodnosti, je potrebna na vseh korakih, saj je za vse trdo delo, ki je potrebno za uspeh, potrebno veliko entuzijazma. Če opazite, da je energijska raven vašega tima nizka, prepoznajte, kdaj je čas za oddih. Prepoznajte predanost in napore tima in jih nagradite. Vzdrževanje morale je naloga vodje in začne se s tem, da pokažete da cenite trud, ki ga v delo vlaga vaša ekipa.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s