Iščete delo v tujini? Pošljite nam svoj CV

Da razliko, ki odloča o uspehu podjetja, naredijo ljudje, se zaveda vedno več podjetij, ki med seboj vedno bolj tekmujejo za najboljše kadre. Mobilnost kandidatov se veča in tudi v Sloveniji vedno več iskalcev zaposlitve išče novo delo tudi v tujini. V Adeccu opažamo, da so iskalci zaposlitve pripravljeni poiskati izziv tudi v tujini, vendar jim težavo predstavlja pomanjkanje informacij, saj ne vedo, kje in kako jih poiskati.

Delovne izkušnje v tujem okolju lahko izboljšajo vaš profesionalni profil in vam izboljšajo zaposlitvene možnosti v prihodnosti. Pri iskanju službe v tujini je še bolj kot sicer ključna priprava in aktiven pristop. Kdor išče delo v tujini, mora raziskati trga dela v tej državi: ugotoviti mora, kakšni so pogoji dela v želeni panogi v tej državi in katera podjetja delujejo na tem področju. Poiskati je treba kontaktne osebe v konkretnih podjetjih, v pomoč pa so lahko tudi lokalne agencije za zaposlovanje.

2014-11-21 Banner CIM for Websites SLO V3

V zadnjih osmih letih je več kot 31.000 iskalcev zaposlitve našlo novo priložnost v tujini s pomočjo Adecca. V letu 2013 smo omogočili delo v drugi državi več kot 2000 kandidatom po vsem svetu. Največ kandidatov je bilo iz Poljske, sledijo pa jim kandidati iz Velike Britanije, Francije, Združenih držav Amerike, Portugalske in Španije. Zdaj je možnost, da najdete delo v tujini s pomočjo Adecca, na voljo tudi slovenskim iskalcem zaposlitve.

V katerih državah v tujini lahko iščete delo? Adecco Slovenija išče slovenske kandidate za delovna mesta na Nizozemskem, Švedskem, Finskem, Danskem, Irskem, v Franciji, Nemčiji, Norveški, Švici, Belgiji, Italiji, Luksemburgu in Španiji.

Kakšna izobrazba je potrebna?
Tako kot v Sloveniji so tudi v tujini iskani deficitarni kadri z visoko strokovno izobrazbo tehnične stroke in z znanjem tujih jezikov. V programu mobilnosti Adecca so prosta delovna mesta za naslednje profile kadrov: inženirji in tehniki, IT strokovnjaki, medicinsko osebje ter kvalificirani delavci (na primer električarji, ključavničarji, mehaniki, delavci za zaključna dela v gradbeništvu …).

Kakšen je postopek prijave?
Pošljite svoj življenjepis, v slovenskem in angleškem jeziku, na elektronski naslov cim@adecco.si. Lahko se prijavite na objavljen oglas za konkretno prosto delovno mesto, ali pa samo pošljete svoj življenjepis. Oglasi za prosta delovna mesta so objavljeni na spletni strani Adecca: www.adecco.si/iscetedelo.

Vašo prijavo na prosto delovno mesto pregledajo sodelavci Adecca in vam sporočijo, ali ste izbrani med kandidate za prosto delovno mesto. Če ste poslali svoj življenjepis, ne da bi se prijavili na konkretno delovno mesto, pa vašo prijavo hranimo v bazi iskalcev zaposlitve za delo v tujini in vas pokličemo ob primernem delovnem mestu.

Kako potekajo razgovori za zaposlitev?
Če ste izbrani med kandidate za prosto delovno mesto, vas povabimo, da svoji prijavi dodate dokazila o stopnji znanja tujega jezika, izobrazbi in morebitna referenčna pisma. Prvi razgovor s potencialnim delodajalcem poteka prek interneta. Če ste izbrani v nadaljnji krog, ste vabljeni na osebni razgovor k delodajalcu, v državi, kjer je razpisano delovno mesto.

Prijavite se! Pošljite svoj življenjepis na naslov cim@adecco.si.

Viviana Žorž, vodja marketinga, Adecco H.R.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s