Kaj kadroviki iščejo v vašem življenjepisu

Vaš življenjepis je prvi stik z delodajalcem, na podlagi katerega se ta odloči, ali vas bo povabil na razgovor za službo. Če kljub temu, da redno pošiljate prijave na različna delovna mesta, ne dobite odgovora, še enkrat preglejte svoj življenjepis. Ta je lahko neučinkovit tudi, če v njem uporabljate določene prevečkrat uporabljene fraze ali način pisanja.

Da bi se izognili praznim klišejem in obrabljenim frazam, ki so jih kadroviki slišali že neštetokrat, razmisilte o predlogih, s katerimi jih lahko nadomestite. Tako vaš življenjepis ne bo le še en v množici enakih prijav.

Adecco - Interview

Usmerjen k rezultatom
Vsak zaposleni bi moral s svojim delom doseči želene rezultate. Namesto, da svojemu potencialnemu delodajalcu poveste, da ste usmerjeni k rezultatom, to dokažite. Navedite svoje pretekle uspehe in vključite primere dobrih rezultatov, ki ste jih dosegli v svoji karieri.

Zmožnost delovanja v timu
Zelo malo delovnih mest je, kjer vam ni potrebno sodelovati z ljudmi, zato mora vsak znati delati v timu. Če imate pomembne primere, kako je vaše timsko sodelovanje pripomoglo k uspešnosti situacije, to opišite, sicer pa uporabite bolj konkretne fraze in jih podkrepite s podrobnostmi o vaših preteklih izkušnjah.

Odgovoren za
Ko delodajalec prebere to frazo, si lahko predstavlja nezainteresiranega zaposlenega, ki izvaja naloge, za katere je zadolžen, vendar nič več od tega. Namesto besede »odgovoren« poskusite uporabiti »vodil« ali »upravljal«. S temi besedami sporočate, da ste prevzeli pobudo za naloge, za katere ste bili zadolženi.

Delaven
To je še posebej pogosta trditev, ki pa je velikokrat uporabljena brez podkrepitev v življenjepisu. Morda ste res zelo delavni, vendar raje temeljito opišite vaše pretekle aktivnosti, saj bo tako ta vaša lastnost očitna, ne da bi jo izrecno napisali.

Sposobnost reševanja problemov
Vsak lahko reši kakšen problem, zato je bolj priporočljivo, da to opišete s svojimi preteklimi dosežki.

Natančen
Če v življenjepisu napišete, da ste natančni, je to lahko dvorezen meč. Natančnost je res koristna lastnost, vendar boste dokazali prav nasprotno, če v življenjepisu poleg te trditve kadrovik vidi tudi kakšno napako ali slovnično nepravilnost.

Proaktiven
To je zelo velikokrat uporabljena beseda, ki pa ji kadroviki ne zaupajo kar tako. Tudi v tem primeru raje dokažite kot govorite in navedite konkretne situacije iz vaših preteklih delovnih izkušenj, da pokažete kako proaktivni ste v resnici.

Vedno ali nikoli
Nihče ne more trditi, da vedno ali nikoli ne reagira na določen način. In tudi noben delodajalec tega ne pričakuje od vas. Namesto da uporabite katero od teh dveh besed, pojasnite, kaj želite doseči in čemu se poskušate izogniti, vendar ne dajajte pretiranih izjav, ki se jih ne morete držati. Najboljša strategija je, da predstavite svoje resnične prednosti v objektivni in pozitivni luči.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s