Tudi vaša služba je lahko sanjska

Če ugotavljate, da ste v službi nezadovoljni in med delom vaše misli švigajo drugam, je čas, da nekaj storite! Vendar menjava službe ni nujno prvi ukrep. Razmislite, kaj vpliva na vaše nezadovoljstvo na obstoječem delovnem mestu in na novo najdite svoje zadovoljstvo pri delu. Nobena služba ni brez negativnih vidikov in tudi vaša služba je lahko sanjska.

I LOVE

V nadaljevanju vam prestavljamo nekaj najbolj pogostih razlogov, zakaj zaposleni zapuščajo delodajalce. Mogoče vam bo to pomagalo pri razmisleku, ali je za vas čas za zamenjavo delodajalca, ali pa lahko na obstoječem delovnem mestu izvedete določene aktivnosti in spremembe, ki bodo vplivale na vaše večje zadovoljstvo.

Najdite razloge za svoje nezadovoljstvo na delovnem mestu
Povprašajte se, ali ne marate vašega dela zaradi same narave in vsebine dela, ali pa obstajajo na delovnem mestu drugi razlogi, zaradi katerih ste nezadovoljni. Če vam nezadovoljstvo povzročajo drugi problemi, recimo sodelavci, neprimerno plačilo, nevarno delovno mesto ali želja po napredovanju, razmislite o tem, kaj lahko naredite, da to nezadovoljstvo odpravite, še preden se odločite za menjavo delodajalca. Dobre zaposlitve je namreč težko najti, zato pred odločitvijo o menjavi delodajalca raje dobro razmislite o možnih spremembah na svojem trenutnem delovnem mestu.

Na delovnem mestu se počutite »zabetonirani«
Mogoče se na delovnem mestu počutite nemotivirano, ker opravljate eno in isto delo že leta in ne vidite možnosti napredovanja. V takem primeru se pogovorite s svojim nadrejenim in izrazite željo po napredovanju ali menjavi delovnega mesta horizontalno. Povprašajte o možnostih dodatnega ali drugega dela. Dobra podjetja namreč cenijo vašo angažiranost za učenje novega in vašo iniciativo po napredovanju.

Menite, da vaše delo ni cenjeno
Pri delu se trudite po vaših najboljših močeh, vaši nadrejeni pa tega ne opazijo? Ne spomnite se kdaj nazadnje vas je vaš nadrejeni pohvalil za dobro opravljeno delo? Potem izrazite svoje mnenje. Povejte, da si želite slišati tako pohvale kot konstruktivne kritike.

Počutite se preobremenjeni
Posebej v teh težjih ekonomskih časih podjetja varčujejo pri zaposlovanju dodatnega kadra in želijo z obstoječo ekipo opraviti več dela ter tako vplivati ni višjo produktivnost. V določenih primerih je to izvedljivo in organizacijsko možno, v določenih primerih pa delodajalci s tem povzročijo preobremenjenost med obstoječimi zaposlenimi. Preobremenjenost so pokaže v pregorelosti, stresu na delovnem mestu in posledično tudi z bolniškimi odsotnostmi. Zberite koristne informacije in dokaze za vašo preobremenjenost in se nato pogovorite z vodstvom. Ponudite jim rešitve za to: zaposlitev dodatne osebe, lahko tudi za skrajšan delovnik, izločite naloge, ki niso v vašem delovnem okviru oz. niso namenjene vam ali naloge, ki vam ne omogočajo produktivnosti, spremljajte vaše delovne procese in najdite ozka grla.

Ali pa enostavno želite delati na drugem področju?
Marsikdaj se zgodi, da delavci ugotovijo, da to delo, ki ga opravljajo, ni za njih, da mu niso kos, da jim ne predstavlja izziva in zadovoljstva. V takem primeru najdite tisto področje, ki vas resnično izpolnjuje in vam dan za dnem daje zadovoljstvo. Mogoče ste izbrali napačno panogo, napačnega delodajalca, popolnoma napačno področje dela, mogoče vam ustreza bolj terensko kot pisarniško delo, lahko, da ste individualen tip človeka, delate pa v velikem timu. Razlogov je lahko veliko. Če ne veste, kakšen tip človeka ste in kakšen poklic vam ustreza, vam lahko pomagajo psihološki testi in oblikovanje vašega kariernega profila.

Poglobite se torej v vaše (ne)zadovoljstvo na delovnem mestu in podrobno analizirajte delovno mesto in naloge, ki vam najbolj ustrezajo. Zadovoljstvo na delovnem mestu se prenaša na vse sfere življenja in vpliva tudi na zdravje, zato poskrbite zase!

Maja Barbara Muc, vodja področja, kadrovska agencija Adecco

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s