Kakšen mora biti življenjepis, da vas povabijo na razgovor?

En prvih korakov pri iskanju (nove) zaposlitve je oblikovanje življenjepisa, ki vam bo odprl vrata v nadaljnje kroge selekcije. Kakšen naj bo, da pritegne pravo vrsto pozornosti? Barvit, formalen, unikaten, morda kar po standardu Europass? Vse je odvisno od tega, na kakšno delovno mesto se prijavljate, vedno pa je ključna vsebina.

Adecco - Interview

Postavite se v kožo kadrovika, ki prebira prejete prijave – kaj je tisto, kar išče pri kandidatih? Na podlagi tega oblikujte svoj življenjepis, pri tem pa naj vam pomagajo sledeče iztočnice:

Prvi vtis
Življenjepis vedno prilagodite delovnemu mestu, na katerega se prijavljate. Če želite postati oblikovalec, je seveda pomembno samo oblikovanje. Sicer pa z raznimi dodatki ne pretiravajte, ključne so vaše izkušnje in znanja, čemur posvetite največ pozornosti in jih primerno izpostavite.

Izogibajte se napakam
Potrudite se, da bo vaš življenjepis brez slovničnih napak in ga dajte v pregled komu, ki vam jih lahko popravi. Življenjepis poln napak bo dajal občutek, ne samo, da vam slovenščina dela težave, temveč tudi, da ste pri delu površni. Še pomembneje pa je, da so vse informacije, ki jih zapišete, resnične. V današnjem času je večina informacij hitro preverljivih, zato se laganje res ne splača.

Kako dolg je lahko življenjepis?
Optimalno je, da vse ključne informacije zberete na dveh straneh. Pri tem uporabljajte pisave, ki so lahko berljive in po osnovi v vseh računalniških programih. Uporabljajte odstavke, tako da bo razumljiv potek vaše kariere. Priporočljivo je, da ključne izkušnje, znanja in izobraževanja, poudarite, pri čemer uporabljajte funkcijo krepko. V življenjepis ne pozabite vpisati vaših osnovnih (ime in priimek, naslov) in kontaktnih podatkov (telefon, e-poštni naslov). Rojstnega datuma ni nujno trebno napisati, prav tako pa tudi ni treba skrivati let.

Europass – da ali ne?
Odločitev je vaša, poskrbite le, da bo struktura pregledna. Če ni navedeno, da naj bo življenjepis v Europass obliki, se ji lahko mirno izognete.

Vsebina
Najpomembnejša je vsebina! Življenjepis naj bo v prvi fazi informativen. To je vaša priložnost, da delodajalcu pokažete, da ustrezate vsem razpisnim pogojem. Poudarite  izkušnje, ki se navezujejo na delovno mesto, na katero se prijavljate, druge, manj relevantne izkušnje zapišite, vendar jih ni treba podrobno opisovati. Dogodki naj si sledijo kronološko – začnite z zadnjo zaposlitvijo. Predstavite izobraževanja do vključno srednje šole in izpostavite ključne predmete, ki so vam dali specifična znanja, ki jih lahko uporabite na novem delovnem mestu. Opredelite in ocenite vaše znanje tujih jezikov, pri tem kritično uporabljate lestvico A1-C2. Poudarek dajte tudi tečajem in seminarjem, ki so pripomogli k vašemu naboru znanja. To pomeni, da boste morali prilagajati življenjepis, če se prijavljate na zelo raznolika delovna mesta.

Kaj pa slika?
Življenjepis seveda lahko vključuje sliko, vendar naj bo ta primerna za delovno okolje, hkrati pa tudi realna.

Spremno pismo
Spremno pismo je priložnost, da utemeljite, zakaj ste vi najboljša izbira za delodajalca oz. zakaj bi vas povabil na razgovor. Posebno pozornost dajte vašim kompetencam, ki  bi jih s pridom uporabili tudi na novem delovnem mestu. Veliko štejejo konkretni primeri (npr. posebni dosežki, na katere ste ponosni). Spremno pismo je lahko nekoliko bolj sproščeno kot življenjepis, skozenj lahko izrazite vaše komunikacijske sposobnosti. Zopet se postavite v vlogo kadrovika in spremno pismo oblikujte tako, da bralca vabi k branju, hkrati pa poskrbite, da ni preveč poetično in brez realnih osnov.

Priloge
Če so vam predhodni delodajalci napisali tudi priporočilno pismo, tega priložite vaši prijavi, saj kaže na njihovo zadovoljstvo z vami in vašim delom. Preverjanje referenc postaja vedno običajno v procesu selekcije. Če v razpisnih pogojih in postopkih prijave ni zapisano, da so potrebne dodatne priloge k življenjepisu, potem kopij diplom in drugih certifikatov ni potrebno prilagati, saj v življenjepis vključujemo le resnične podatke.

Ko se prijavljate na razpisano delovno mesto, v prijavo vključite vso zahtevano dokumentacijo. Če je v oglasu zapisano, da naj prijave vključujejo življenjepis in spremno pismo v angleškem in slovenskem jeziku, potem se od kandidatov pričakujejo štirje dokumenti – življenjepis v slovenščini in angleščini ter spremni pismi, ravno tako v obeh jezikih. Zakaj? Verziji dokumentov v tujih jezikih kažejo na vaš nivo znanja tujega jezika, ki se ga pogosto preverja že pri prvem izboru primernih kandidatov. Nepopolna dokumentacija pa, tako kot tudi napake, odraža manjši interes do dela in delodajalec se z razlogom vpraša, ali bi ta kandidat tudi delo opravljal nepopolno.

Zavedajte se, da kadrovik ve o vas toliko, kolikor napišete v vaši prijavi, kar pomeni, da je to edini način, da pritegnete pozornost in si s tem odprete vrata v nadaljnje kroge selekcije. Pa veliko uspeha!

Ana Furlani, vodja projektov, kadrovska agencija Adecco H.R.

Ana Furlani dela v Adeccu kot vodja projektov Iskanja in selekcije. Diplomirana psihologinja pri iskanju najboljših kandidatov za podjetja uporablja svoje razumevanje psihološki procesov, kar ji omogoča poglobljeno ocenjevanje kompetenc kandidatov.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s