5 korakov do odličnega življenjepisa

Želite narediti korak v vaši karieri, poiskati prvo službo ali novo priložnost? Dober življenjepis je pri tem seveda nepogrešljiv. Naj vam pomagamo na poti do dela in predstavimo pet korakov do odličnega življenjepisa

CV

Dobre osnovne informacije
Vsak življenjepis mora vsebovati osnovne informacije: vaše kontaktne podatke, seznam dosedanjih zaposlitev (ki naj se začne z delom, ki ste ga opravljali nazadnje), povzetek vaše izobrazbe, veščin in znanj. Če imate možnost, navedite tudi reference. Lahko dodate tudi svojo fotografijo, ki pa naj bo profesionalna.

Dodajte svoja družbena omrežja
Če družbena omrežja, kot so Twitter, Instagram in Facebook, uporabljate tudi kot način izražanja vaših kariernih strasti in delovnih izkušenj, lahko v življenjepisu navedete tudi povezave do njih. Pozorni bodite, da svoje uporabniške račune uredite, preden jih navedete v življenjepisu, in tako poskrbite tudi za svoj digitalni ugled.

Videz šteje
Vse ključne podatke v življenjepisu strnite na dve strani, uporabite enega od standardnih načinov pisave ter temeljito preverite, če ste se kje zatipkali. LinkedIn pridobiva čedalje večjo veljavo pri iskalcih kadrov, zato se prijavite, uredite profil ter povezavo dodajte v svoj življenjepis. Zmeraj, ko posodobite svoj življenjepis, posodobite tudi svoj LinkedIn profil.

Uporabite dejstva in številke
Izogibajte se klišejem in generičnim frazam, kot so »timski delavec« in »visoko motiviran« – raje omenite konkretne številke in odstotke ter tako pokažite, da imate oprijemljive delovne izkušnje. Koliko ljudi je obiskalo dogodek, ki ste ga organizirali? Za koliko odstotkov se je med vašim delom povečala prodaja?

Prilagodite se!
Če imate malo ali nič delovnih izkušenj, je čas, da začnete razmišljati v drugi smeri – napolnite svoj življenjepis z bolj splošnimi, prenosljivimi spretnostmi kot sta npr. »reševanje problemov« ali »dobro delovanje v stresnih okoliščinah« – dodajte, kako in kje ste jih pridobili. Tukaj lahko navedete vaše prostovoljne aktivnosti ter hobije.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s