Države čaka boj za talente

Kako je mogoče, da mladi ne najdejo priložnosti za prve delovne izkušnje, hkrati pa v ZDA in Evropi ostaja nezapolnjenih več milijonov delovnih mest? Na trgu dela je razkorak med ponudbo in dejanskimi potrebami sodobnih podjetij, Zato morajo države in podjetja najti rešitev za ustvarjanje, razvijanje in privabljanje pravih talentov. Prav talenti bodo valuta prihodnosti in glavno sredstvo za uspeh na mednarodnem trgu.

Training

Na Slovenskem kadrovskem kongresu, ki je potekal v Portorožu, je Bettina Schaller, iz skupine Adecco, kot rešitev, ki bi premostila razkorak med ponudbo na trgu dela in dejanskimi potrebami sodobnih podjetij, izpostavila ustrezno upravljanje talentov.

Raziskave skupine Adecco, vodilne na področju upravljanja storitev zaposlovanja in upravljanja s človeškimi viri, kažejo na velik potencial Slovenije, saj se v globalni tekmi za najboljše kadre uvršča tik za vodilno četrtino svetovnih gospodarstev.

Osnovni poudarek predavanja Bettine Schaller, vodje službe za javne zadeve skupine Addeco, je bil usmerjen na iskanje rešitev, ki bi zaprle škarje med ponudbo in povpraševanjem na trgu dela. Tako v Sloveniji kot tudi v globalnem merilu se namreč v zadnjih letih vrzel na trgu dela poglablja, predvsem zaradi pomanjkanja ustreznih veščin in kadrov, kar se kaže tudi v nižji gospodarski produktivnosti.

»Visoka brezposelnost, ki je med mladimi še enkrat višja kot v ostali populaciji, postaja stalnica, in to kljub povpraševanju po kadrih, ki jih na trgu dela konstantno primanjkuje. To kaže, da iskalci dela iščejo in potrebujejo drugačne veščine in znanja. V Združenih državah Amerike trg dela kaže znamenja okrevanja in pozitivne premike na področju upravljanja s talenti, v Evropi pa so potrebne korenite spremembe. Prebivalstvo se stara, a kljub temu je veliko mladih še vedno brez zaposlitve,« je stanje na globalnem trgu dela orisala Schallerjeva.

Bettina Schaller je izpostavila, da se trg dela, predvsem zaradi vplivov sodobnih tehnologij, spreminja. Zaposleni si danes želijo več svobode in pomembno jim je, kako in kje delajo. Ob tem se moramo zavedati, da služb za celo življenje ni več. Kariera posameznika pa je vse bolj zgrajena iz posameznih poklicnih obdobij, pri čemer je ključno, da kadri znanja in kompetence ustrezno prilagajajo potrebam gospodarstva.

Vloga kadrovskih agencij je tudi v tem, da sodelujejo pri usklajevanju potreb podjetij in ponudbe s strani delojemalcev. Ta proces vključuje upoštevanje naraščajoče raznolikosti delovne sile in celovito upravljanje talentov – ne le njihovo rekrutiranje, temveč tudi ohranjanje in razvoj kadrov.

Globalna tekma za talente

»Prihodnost bo nedvomno zaznamoval boj za talente, tako med posameznimi podjetji kot med državami. Prav ustrezno rekrutiranje omogoča, da družbe delujejo kot inovativne in visoko produktivne entitete,« je povedala Schallerjeva.

Na letošnji lestvici najbolj privlačnih držav v tekmi za kadre[1] (GTCI) se je Slovenija uvrstila na 26. mesto in tako za las za las zgrešila prvo četrtino svetovnih gospodarstev. »To pomeni, da ima Slovenija fantastične talente in izjemen potencial na tem področju, ki pa ga mora tudi ustrezno razvijati,« meni Schallerjeva.

[1] Raziskava GTCI – The Global Talent Competitiveness Index (www.adecco.com/industry-insights/gtci.aspx).

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s