Tudi poletje je čas za nove zaposlitvene priložnosti

Poletje ponavadi povezujemo z dopusti, počitkom in druženjem, vendar pa za iskanje zaposlitve to nikakor ni mrtvo obdobje. Oglasov za delovna mesta je sicer nekaj manj, vendar pa delodajalci še vedno potrebujejo nove sodelavce. Poletni čas je lahko tudi dobra priložnost, da hitreje in morda celo lažje pridete do nove zaposlitve.

4iskanjesluzbepoleti

Ker večina ljudi predpostavlja, da podjetja v poletnih mesecih nimajo kadrovskih potreb in zato iskanje zaposlitve začasno postavijo na stranski tir, je to priložnost za vse tiste, ki ostanejo aktivni. Ker se na objavljena delovna mesta prijavlja manj kandidatov, to za tiste, ki se prijavijo, avtomatsko predstavlja večjo možnost, da bodo povabljeni na razgovor. V času, ko zaradi razmer na trgu dela kadroviki za vsako objavljeno delovno mesto prejmejo veliko število prijav, je zmanjšana konkurenca vsekakor dobrodošla. Ena od prednosti je tudi ta, da imajo novi kadri v poletnih mesecih, ko ima večina podjetij zmanjšan obseg dela, priložnost, da se bolje in lažje privadijo na delovne naloge ter novo delovno okolje.

Če iščete novo službo, pa se morate zavedati, da so kadrovski razpisi, objavljeni v poletnem času, pogosto namenjeni kadrovanju jeseni in da se v tem času lahko zgolj zbirajo prijave ali opravljajo prvi selekcijski razgovori. Zaradi dopustov je potrebno računati na odsotnost vodilnih zaposlenih, ki odločajo o končnem izboru kandidatov, zato ni nič nenavadnega, če ti postopki trajajo nekoliko dlje. Vsekakor pa se splača spremljati dogajanje na trgu dela, saj je škoda, da zaradi napačne predstave o tem, da podjetja poleti ne kadrujejo, zamudite kakšno dobro zaposlitveno priložnost.

Izkoristite moderno tehnologijo

Samo zato, ker iščete zaposlitev, še ne pomeni, da morate biti vseskozi priklenjeni za svojo mizo in računalnik. Nova tehnologija uvaja spremembe tudi na kadrovskem področju in tudi podjetja postajajo vedno bolj prilagodljiva in objavljajo delovna mesta tudi na družbenih omrežjih. Če iščete zaposlitev, spremljajte objave podjetij na njihovih prodfilih, poleg tega pa si na svoj telefon naložite mobilno aplikacijo za pregled delovnih mest. Tako lahko izkoristite priložnost, takoj ko se pojavi, in se prijavite na zanimiv oglas ne glede na to, kje ste. Preverite Adeccovo brezplačno aplikacijo za pregled prostih delovnih mest, na voljo za uporabnike iOS in Android.

Ne pozabite na počitek in sprostitev

V poletnih mesecih pa nikar ne pozabite tudi na zabavo in na regeneracijo. Čas dopustov je vsekakor namenjen tudi temu, da si naberete novih moči, »napolnite baterije« ter se pripravite na nove poslovne izzive, ki vas čakajo jeseni. Sveži in spočiti boste imeli več energije, lažje in bolje se boste spopadali z razmerami na trgu dela ter se bolj suvereno predstavili potencialnim delodajalcem.

Dejansko nobeno obdobje v letu ni neugodno za iskanje zaposlitve. Delovna mesta se ves čas odpirajo, tako da tudi v tem letnem času ostanite aktivni in spremljajte dogajanje na trgu dela. Začnete lahko kar tu: http://adec.co/iscetedelo

Tjaša Snoj, Vodja projektov, Adecco H.R. d.o.o.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s