Kako je biti #CEO1mesec

Po prijavi in strogem selekcijskem postopku, ki so ga vodili Adeccovi strokovnjaki za izbor najboljših kadrov, je konec junija svoj mandat pričel mladi CEO. Nejc Svete je 23-letni študent menedžmenta na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Namesto oddiha pa se bo to poletje spopadal z izzivi, s katerimi se soočajo poslovneži z dolgimi leti izkušenj. Postal je CEO Adecca za en mesec. Kako je preživel prve dni na novi poziciji?

adecco, portreti

Ponedeljek. Sproščeno vzdušje vlada v pisarni, ko me direktor Miro Smrekar zjutraj sprejme na moje novo delovno mesto. Na kratko mi je pojasnil, kako stvari potekajo na Adeccu, nato pa smo takoj skočili v vodo s prvim strateškim sestankom, na katerem smo si med drugim pobližje pogledali napredek akcije »Navijač št.1« ter postavili nekaj usmeritev za naprej. Sledilo je kosilo, na katerem sva z direktorjem izmenjala nekaj pogledov – iz njegove strani kot nekoga, ki potrebuje kader, in iz mojega vidika, bodočega iskalca zaposlitve.

Glavna stvar, ki sem si jo zapomnil so – izkušnje. Nemalokrat mladi pričakujemo, da bo zgolj izobrazba dovolj; da se nam bo z diplomo odprl nov svet. Realnost pa je taka, da nas mnogo pride na trg dela brez kakršnih koli konkretnih izkušenj. Ravno zato sem se z navdušenjem prijavil na delovno mesto CEO-ja za en mesec, saj je to ena izmed redkih priložnosti, kjer dobiš možnost takoj delati z vodstvenim kadrom na resničnih problemih, s katerimi se soočajo. Glede na izbiro mojega študija so to neprecenljive izkušnje in čeprav sem tukaj šele nekaj dni, sem že dobil priložnost uporabiti znanje iz fakultete in ga preizkusiti v praksi.

4CEO1mesec 5CEO1mesec

Prednost biti CEO za en mesec je tudi ta, da so tvoji predlogi slišani – še več, celo zaželeni. Direktor na ta način dobi moje neobremenjeno mnenje, jaz pa pojasnilo, kako stvari delujejo v praksi. Sinergije takšnega sodelovanja so očitne – izmenjava svežih idej z izkušnjami ponuja nove poglede in morebitne rešitve za izzive, s katerimi se soočajo, meni pa omogoča pospešeno učenje in direktno pridobivanje znanj in ugotovitev, do katerih bi drugače prišel šele po dolgih letih dela. In z učenjem na lastnih napakah.

Za mlade bodoče menedžerje je en mesec sodelovanja z direktorjem najboljša praksa, ki si jo lahko želimo. Sploh v slovenskem prostoru bi si želel videti več takšnih akcij in tudi več podjetij, ki bi se posluževali podobnih načinov izobraževanja, ker imamo veliko mladih sposobnih ljudi, ki včasih potrebujejo samo priložnost, da se dokažejo. In nenazadnje – na mladih svet stoji.

Avtor: Nejc Svete, CEO za en mesec, Adecco

Nejčevo izkušnjo kot CEO za enmesec lahko spremljate na Facebooku in Instagramu pod oznako #CEO1mesec, ali na Instagramu @nsvete.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s