Kako lahko študent dobi prakso kot CEO

Prejšnji teden sem s Polono Romih, vodjo svetovalk za kadre v Adeccu, preživel zelo zanimiv dan. Naloga dne je bila poiskati najboljšega med kandidati za novega svetovalca za kadre, ki se bo pridružil sodelavcem Adecca v poslovni enoti Maribor. Pojasnila mi je svoje poglede in kaj na razgovorih išče pri kandidatih. V enem  zapisu težko zajamem vse, na kar so pozorni profesionalni kadroviki, bom pa izpostavil nekaj stvari, ki so mi najbolj ostale v spominu. Kako torej prepričati delodajalca, da ste pravi za delovno mesto?

9CEO1mesec-logo

Konkurenca na trgu dela je danes še posebej za mlade precej velika, saj lahko delodajalci izbirajo med veliko dobrimi in izkušenimi kandidati. Iskanje zaposlitve je postalo projekt,  na katerega se je potrebno ustrezno pripraviti. Na kratko bi lahko pripravo po mojih izkušnjah razčlenili na tri dele:

Dolgoročna priprava
Izobražujemo se celo življenje in to velja tudi za izobraževanja, ki nam bodo dala prednost pred ostalimi kandidati. Udeležite se računalniških tečajev, vpišite se na tečaj tujega jezika. Tudi če nimate dovolj sredstev za plačljiva izobraževanja, lahko ogromno najdete na spletu. Duolingo na primer je krasna storitev za učenje tujih jezikov, ki med drugim ponuja tudi mobilno aplikacijo, da lahko znanje preko kratkih vaj trenirate kar na poti.

Ukvarjajte se s športom, saj to predstavlja neke  vrste sprostitev, ki jo boste med iskanjem službe in tudi, ko boste enkrat zaposleni, gotovo potrebovali. Prav tako vam predstavlja dobro orodje za boj proti posledicam stresa.

Odprite in uredite si LinkedIn profil. LinkedIn je vaš spletni profil, ki ga bo kadrovik, preden vas bo povabil na razgovor, skoraj gotovo pregledal. Ob prijavi mu lahko to olajšate tako, da k življenjepisu pripnete povezavo do vašega profila. Zapišite svoje delovne izkušnje, pripnite morebitne reference in priporočilna pisma. Ne pozabite tudi na ustrezno profesionalno fotografijo. Če ste prisotni na drugih družbenih omrežjih, poskrbite, da ne objavljate vsebin in fotografij, ki bi lahko kadrovika odvrnile od vas kot kandidata.

Iskanje informacij o podjetju
Bodite temeljiti. Pred razgovorom preglejte spletno stran podjetja, finančne podatke, morebitna javno objavljena sporočila, konkurenco, obvestila za javnost. Dobro se seznanite s storitvami ali izdelki, ki jih podjetje ponuja. Prav tako preverite, če je podjetje prisotno na družbenih omrežjih, kot so Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram in podobni – na ta način se lahko seznanite z aktualnimi dogodki v podjetju. Oblikujte si jasno sliko, kaj lahko podjetje nudi vam in zakaj ste ravno vi pravi za to podjetje.

Na pogovoru za službo
Pripravite se na nekaj klasičnih vprašanj:

  • »Povejte nam nekaj o sebi«
  • »Naštejte pet vaših dobre in slabih lastnosti«
  • »V čem ste res dobri?«
  • »Kaj je vaš največji uspeh v življenju?«
  • »Kaj lahko doprinesete podjetju?«
  • »Kaj vas loči od ostalih kandidatov?«

Če imate presledke med zaposlitvami, imejte dobro razlago. Ne kritizirajte prejšnjih delodajalcev. Razjasnite si, katere stvari bi najraje delali v podjetju. Odgovor naj ne bo »Delal bi vse«. In najpomembnejše, imejte pripravljeno tudi kakšno smiselno vprašanje. Na koncu vsakega intervjuja vas bo doletelo vprašanje »Imate še vi kakšno vprašanje za nas?«. Tu lahko pokažete, da ste se na razgovor pripravili in pokažete svojo resnost.

Kljub vsem negativnim novicam, s katerimi nas bombardirajo, se še vedno najdejo priložnosti za službo. Pošljite svoj življenjepis tudi podjetjem, za katere si res želite delati, a v tistem trenutku nimajo objavljenega prostega delovnega mesta. Vpišite se v bazo iskalcev zaposlitve kadrovskih agencij. Predvsem pa imejte oči odprte, dobro se pripravite in zaupajte vase.

Nejc Svete, CEO za en mesec, Adecco Slovenija

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s