Kje so najboljše možnosti za vašo kariero?

Velikost podjetja pomembno vpliva na to, kakšen korak v karieri boste lahko naredili. Ko iščete nov izziv in se odločate za novo podjetje zato razmislite tudi o tem, ali boste novo službo iskali v velikem ali majhnem podjetju. Katera je najboljša možnost za vas, glede na vaše cilje in stopnjo v karieri?

Finance

Ena izmed fascinaciji mojega poklica je zagotovo ta, da se pri svojem delu srečujem s številnimi in zanimivimi ljudmi. Zato imam to priložnost in čast, da se s svojimi sogovorniki dotikam različnih tem in različnih vprašanj, na katere iščemo vedno prave in tudi pragmatične odgovore. Uspešna kariera za vsakogar pomeni nekaj drugega, zato ni enega samcatega recepta, kako jo narediti, ki bi bil pravilen ali napačen, imaš pa lahko nasvet, ki ga mora vsak prilagoditi svoji situaciji in pričakovanjem. Nemalokrat naletim na vprašanje, v kateri smeri sploh iskati novi izziv – ali iskati novo karierno priložnost v velikem mednarodnem podjetju ali v manjšem podjetju, morda celo v start-upu.

Odgovor je odvisen od želja in ciljev, ki si jih postavimo v življenju. Bistveno je, da pri odločitvi o zamenjavi službe poskušamo čim bolje razumeti filozofijo in princip delovanja oblike podjetja, da ne bomo obžalovali spremembe. Dinamika dela v start up-u ali malem podjetju je povsem drugačna kot v veliki organizaciji, kjer so vsi procesi jasno definirani in napisani ter vse poteka po točno določenem in standardiziranem procesu.

Kariera v velikih podjetjih

V veliki organizaciji ni presenečenj, vse je jasno in poteka tekoče, vsak posameznik točno ve, kaj so njegove zadolžitve in odgovornosti in tudi zelo jasno je postavljeno, do kod segajo njegove naloge ter pristojnosti. Potrebna znanja in veščine so jasno določena ter fokusirane na točno določeno področje, ki ga ta oseba pokriva v dani organizacij. Velike in seveda tudi srednje velike organizacije imajo jasno strukturo in tudi pravila poslovanja, ki jih prenesejo na svoje zaposlene. Ponujajo možnosti poklicnega razvoja na jasno začrtanih področjih in vsak zaposleni točno ve, v vsakem trenutku, kakšna je njegova vloga v organizacijski shemi. Velike in srednje velike organizacije zaradi svoje strukturiranosti nudijo svojim zaposlenim zelo dobre  temelje za oblikovanje svojih specialnosti. To pomeni, da je potek poklicne poti ter jasen in se zelo hitro vidi možnosti napredovanja in kariernega razvoja. Po drugi strani pa so ta ista podjetja lahko bistveno manj fleksibilna in bolj rigidna v smislu pristojnosti in v smislu kreativnosti v delovnih procesih, kot smo temu priča v manjših podjetjih. Ne smemo pozabiti, da je tudi sam proces lahko daljši, kot so tega vajeni v manjših podjetjih.

Osebna rast v start-upu

V majhnih podjetjih je ločnica pri delovnih nalogah bistveno bolj zabrisana, kar v praksi pomeni, da ima vsak posameznik, zaposlen v manjšem podjetju ali start up-u, več zadolžitev in pristojnosti, ki pripomorejo k temu, da se s profesionalnega vidika oblikuje bolj v generalista, ki ne obvlada samo svojega strokovnega področja (npr. IT), ampak tudi administracijo in finance, če navedem konkreten primer. Vsak zaposlen ima več priložnosti, da ne samo izraža, ampak tudi spravlja v življenje svoje ideje in kreativnost, ravno zaradi večje fleksibilnosti, ki jo omogoča majhna organizacijska struktura. Tudi samo delo v praksi poteka drugače, saj vsak počne vse in tudi odločitve se v manjših podjetjih praviloma sprejemajo po manj zapletenem in bistveno krajšem postopku, kot je to značilno za velika podjetja. Zato ne preseneča, da imajo tovrstni kandidati določeno širino znanj, ki ni nujno tipična za velika podjetja. Je pa v manjših podjetjih težje govoriti o kariernem razvoju, kot je to značilno za velika podjetja (predvsem v vertikalnem smislu) ravno zaradi manjše delovne strukture.

Kaj je najbolje za vas?

Ko se posameznik odloča za zamenjavo službe, je zaradi vsega zgoraj naštetega priporočljivo, da zelo dobro razmisli, v kakšni organizacijski strukturi bi se tudi sam najbolje znašel in počutil, da  je lahko čim bolj učinkovit in seveda tudi zadovoljen.

Ne preseneča namreč, da imajo ljudje, ki svojo kariero gradijo v večjih podjetjih z zelo jasno strukturo in delitvijo nalog, lahko izzive pri prestopanju v majhna podjetja ali celo start upe, čeprav so nadvse uspešni in prodorni, to pa iz preprostega razloga, ker je narava dela manj strukturirana in bolj fleksibilna. Zagotovo pa prestavlja prehod iz velikega podjetja v manjše prednost za posameznike, ki odpirajo svoje podjetje in si zaradi želje po večji svobodi in kreativnosti ne željo organizacijskih omejitev pri svojem delu. Če pogledamo iz druge perspektive, pa lahko prehod iz start-upa oz. malega podjetja v srednje oziroma veliko, predstavlja izziv po drugi strani, ker pomeni jasno strukturo in zadolžitve, večjo specializacijo vendar bistveno manj svobode in kreativnosti ali ad hoc rešitev pri implementaciji samega delovnega procesa. Je pa prehod iz manjše v večjo organizacijo krasna priložnost za vsakega posameznika, ki si želi jasnosti in strukture pri svojem delu in bistveno manj »presenečenj« oziroma »ad hoc« aktivnosti znotraj delovnega procesa.

Veliko podjetje je prav gotovo odlična odskočna deska za dobro kariero ali pa osnovo za nabiranje znanja za svoje podjetje. Ste podjetni in si drznete in vas organizacijska shema utesnjuje ter imate ideje, ki jih ne morete uresničiti? Potem je pravi trenutek, da začnete razmišljati o možnostih, ki jih nudijo nova in majhna podjetja. Velja si zapomniti, da ko se odločamo o zamenjavi službe, je najboljša rešitev, ki jo lahko ponudimo sami sebi, čim boljša informiranost ter opremljenost z vsemi informacijami, ki nam bodo lahko pomagale sprejeti za nas najbolj primerne odločitve, tudi v primeru, ko tehtamo in se odločamo glede na velikost podjetja.

Avtorica: Ksenija Štrekelj, direktorica Iskanja in selekcije, kadrovska agencija Adecco

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s