Fleksibilni in proaktivni iskalci zaposlitve so v 2016 lahko optimistični

Nameravate v novem letu iskati službo? Potem vas gotovo zanima, kateri kadri bodo iskani v letošnjem letu in v katerih panogah bo največ priložnosti za zaposlitev.

napovedAdecco2016BANNER

Dogajanje na trgu dela je bolj razgibano kot kadarkoli v zadnjih šestih letih, smo v preteklem letu opazili v Adeccu. Največ zaposlovanja je bilo v panogah, ki so spodbujale rast gospodarstva, to sta v prvi vrsti farmacija in avtomobilska industrija. Zaposlovanje je raslo tudi v turistični panogi, storitvenih panogah, živilski in električni industriji, več povpraševanja je bilo po administrativnih kadrih, sodelavcih v marketingu in tudi po bistveno več strokovnjakih v informacijski tehnologiji, predvsem programerjev, ki oblikujejo aplikacije. Tako so bili zelo iskani programerji C++, Java programerji, produktni vodje, posledično pa tudi vodje projektov, kar je lahko priložnost za prilagodljive kadre z družboslovno izobrazbo.

Na vodstveni ravni so podjetja potrebovala predvsem direktorje prodaje, tehnične direktorje, direktorje manjših podjetij, na operativni ravni pa prodajne predstavnike, še posebej s tehničnim znanjem, kemijske in farmacevtske tehnike, elektro in strojne inženirje. Na poklicnem nivoju so podjetja iskala predvsem tehnične kadre, kot so CNC operaterji, finomehaniki, tehnologi, livarji, orodjarji, strojni inženirji, mehatroniki, ključavničarji, in gostinski kader (kuharji, natakarji). Večji je tudi delež zaposlenih v agencijah za zaposlovanje, saj vedno več podjetij zaposluje prek agencij, da tako hitro najde najbolj primeren kader. Odločitve za izbor pravega kadra so namreč tudi v Sloveniji vse bolj strateško orientirane, meni Ksenija Štrekelj, direktorica Iskanja in selekcije: »Podjetja vlagajo v zadrževanje svojih zaposlenih in privabljanje najboljših na trgu. Kadrovska funkcija začenja igrati vedno bolj strateško vlogo.«

Izrazito nesorazmerje med znanjem iskalcev zaposlitve in priložnostmi na trgu dela ostaja, zato še vedno najdlje iščejo zaposlitev družboslovno izobraženi kadri. Prav zaradi dolgotrajnega iskanja se jih mnogo preusmeri na druga področja. Pri mladih podjetja pogrešajo praktična znanja, s katerimi bi lahko hitreje ustvarjali dodano vrednost, zaradi česar se dlje časa uvajajo na nova delovna mesta. K večjemu zaposlovanju mladih pa bi pripomoglo tudi povezovanje izobraževalnih ustanov s podjetji.

Napovedi za 2016
Napovedi za svetovno gospodarstvo v letošnjem letu so optimistične, tudi v Sloveniji naj bi bilo nekaj večjih investicij, ki bodo vplivale na trg dela in zaposlovanje. Na trgih v razvoju je zelo hitra rast povpraševanja po kadrih, v razvitih državah se počasi vrača na ravni pred krizo, kar spodbuja gospodarska rast.

V Sloveniji se bo povečal izvoz, saj morajo podjetja za rast poslovanja iskati nove trge. Zaradi nejasne situacije v gospodarstvu bodo podjetja še vedno fleksibilna pri zaposlovanju, zato bo velik delež novih zaposlitev za določen čas, podjetja si bodo pomagala tudi s sodelovanjem z agencijami za zaposlovanje. Še naprej bodo iskani enaki profili kot v letu 2015, čedalje več povpraševanja bo po specialistih s konkretnimi znanji in rešitvami ali izboljšavami. Tehnični kadri ne bodo imeli omejitev na karierni poti, kadri z družboslovno izobrazbo pa bodo še naprej morali biti prilagodljivi.

Ksenija Štrekelj, direktorica Iskanja in selekcije, Adecco Slovenija: »Iskalci zaposlitve morajo biti proaktivni – aktivno poiskati primerna podjetja in se jim predstaviti. Znati morajo vzbuditi pozornost in primerno predstaviti svoje sposobnosti. Pomembno je razumevanje, kaj podjetje potrebuje, kako mu lahko kandidat pri tem pomaga in o tem razmišljati še pred razgovorom za službo. Na uspeh na razgovoru odločilno vpliva pripravljenost – zbrane informacije o podjetju, njegovi dejavnosti in aktivno zanimanje za način dela v podjetju z vprašanji.«

Panoge in regije
Leto 2016 bo v znamenju investicij predvidoma predvsem v nove proizvodne kapacitete, zato bodo podjetja zaposlovala kvalificirane proizvodne delavce. Slovenija se usmerja v proizvodne panoge z večjo dodano vrednostjo, tem usmeritvam gospodarstva in potrebam podjetij pa se bodo morali prilagoditi tudi iskalci zaposlitve. Iskani kadri bodo predvsem: kvalificirani proizvodni delavci, skladiščni delavci, viličaristi in tehnični kadri, kot so varilci, CNC operaterji, orodjarji, tehnologi, finomehaniki, livarji, strojni inženirji, mehatroniki, električarji, cevarji, pa tudi gostinski kader (kuharji, natakarji). Priložnosti bodo za strokovno izobražene kadre, kot so programerji, elektro in strojni inženirji ter prodajni predstavniki, predvsem z znanjem tujih jezikov in tehnološkim znanjem.

Celotno kadrovsko napoved za leto 2016 najdete na tej povezavi: adec.co/kn2016

Viviana Žorž, vodja marketinga in odnosov z javnostmi, Adecco

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s